Nyelvtanulás Eduline

Nyelvvizsgabotrány: több tucatnyian buktak le az állami szerveknél

Elolvasom

Hamis nyelvvizsga miatt több tucat embernek kellett távoznia a rendőrségtől, és a jogtalanul felvett nyelvpótlékot is vissza kell fizetniük. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak tíz pénzügyőre ül a vádlottak padján. Hasonló esetek előfordultak a Honvédségnél, a Katasztrófavédelemnél és a Budapesti Törvényszéknél is - írja a hvg.hu.

Közoktatás MTI

Zárolta egy alapítványi iskola vagyonát a NAV

Elolvasom

Házkutatás után zárolta az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alapítványi iskolának, valamint vezetőinek vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a gyanú szerint az intézmény visszaélt a tanulói után kapott állami támogatással - közölte az adóhivatal Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-vel.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Évi százmillióból csap oda Hoffmannék új rendszere az egyetemistáknak

Elolvasom

Három év alatt plusz 500 millió forintot különítene el az Oktatási Hivatalnak (OH) a kormány – derül ki az eduline birtokába került minisztériumi háttérszámításból. Szeptembertől az OH feladata lesz a hallgatói szerződések megkötése és nyilvántartása, a diplomások és a túlfutók ügyét azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kezeli majd. Még mindig ez az olcsóbb megoldás.