Felnőttképzés eduline/mti

Fantasztikus dolgot talált ki Zuckerberg

Elolvasom

A Marvel-filmhős, Vasember Jarvis nevű mesterséges intelligenciájához hasonló "i-komornyik" létrehozását tűzte ki idei személyes céljául Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, hogy az új asszisztens segítségére legyen a háztartásban és munkájában.

Felsőoktatás Eduline

A Facebooknak (már megint) vége?

Elolvasom

Három havonta teljesen kihal a Facebook – legalábbis nagyjából ilyen rendszerességgel jelennek meg a többé-kevésbé komoly szakértők és kutatóintézetek jóslatai arról, hogy a legnagyobb közösségi szolgáltatásnak hamarosan befellegzik. És nagyjából ugyanilyen időközönként teszi közzé a Facebook a korábbinál még nagyobb számokat tartalmazó sikerjelentését. Unatkozó fiatalok, kritikus tömeg és dollármilliárdok - megnéztük, mi a helyzet a Zuckerberg-galaxisban.

Felnőttképzés MTI

875 millió forintot kaptak a díjért: jobban fizet, mint a Nobel

Elolvasom

Átadták a kimagasló tudományos eredményekért odaítélt, összesen 22 millió dollárral (6,4 milliárd forinttal) járó élettudományi, matematikai és fizikai díjakat a kaliforniai Szilícium-völgyben. A Breakthrough Prize a világ egyik legnagyobb pénzjutalommal járó tudományos elismerése, a Nobel-díjjal még fele ennyi pénz sem jár.

Felsőoktatás Eduline

Milliárdos egyetemisták: így lehet meggazdagodni egyetlen ötlettel

Elolvasom

Larry Page és Sergey Brin a Stanfordon találkoztak, és kezdtek el együtt dolgozni egy BackRub nevű keresőprogramon, amit nem sokkal később átkereszteltek Google-ra. Sikersztorijuk nem egyedülálló, rengeteg cég indult zsúfolt koleszszobából világhódító útra. Jó ötlet, kevés pénz és sok lelkesedés - ez az általános recept.

Felsőoktatás Eduline

Facebook-rajongók töltik meg az amerikai egyetemek informatikai képzéseit

Elolvasom

Amikor Keila Fong megérkezett a Yale-re, meg sem fordult a fejében, hogy számítástechnikával foglalkozzon. Tavaly viszont, amikor bemutatták A közösségi háló című filmet, az egyetemen mindenki erről beszélt, ő pedig elkezdett azon gondolkodni, hogy milyen lenne kitalálni és elindítani egy olyan dolgot, ami a jövő Facebookja lenne. "Nagyszerű lenne a következő Mark Zuckerbergnek lenni, mindenki szereti azt hinni, hogy valami fantasztikus ötlet van a birtokában" - nyilatkozta a The New York Times tudósítójának az elsőéves hallgató, aki azóta eldöntötte, hogy részt vesz a Yale újonnan indított számítástechnikai kurzusán.