szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 17 éves Joe Brindle szerint az Oxfordban és Cambridge-ben diplomázottak hozzák a legnagyobb pusztulást a bolygóra. Ezért a Teach the Future nonprofit szervezet felszólítja az Egyesült Királyság parlamentjét, hogy építsék be a környezettudatosságot az oktatásba.

A 17 éves Joe Brindle szólalt fel a szervezet nevében, akik a UK Student Climate Networkkel, a National Union of Students-el és az SOS-UK-el együtt terveznek egy eseménysorozatot az oktatásba való környezettudatosság beépítése érdekében – írja a BBC.

A fiú szerint az iskolák nem képesek felkészíteni a diákokat a klímavészhelyzetre, pedig az oktatás középpontjában kellene állnia a környezettudatosságra való nevelésnek.

„Az Oxfordban és Cambridge-ben diplomázottak azok, akik később mérnökként dolgoznak az például üzemanyagelőállításban, és ők hozzák a legnagyobb pusztulást a világunkra" – mondta Joe – „ebből látszik, hogy az oktatás nem jár sikerrel, mert az iskoláknak jobb embereket kéne nevelniük, nem rosszabbakat.”

A szervezet és a hozzájuk csatlakozó 18 év alatti tanulók szerdán fogják bemutatni javaslataikat a parlament tagjainak. Céljuk, hogy mindenkivel megismertessék, milyen hatással vannak az emberek a környezetükre, illetve szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mindenki próbáljon meg a lehető legkevesebb kárt okozni a bolygóban.

„Nem elég, hogy a fenntarthatóság témája csak néhány tantárgyban bukkan fel, de a tanárok sem tudnak eleget róla” - állítják a kampányolók. Külön kiemelik azt is, hogy a téma nemzeti tantervbe való beépítése csak a helyi fenntartású iskolákat fogja elérni, a felsőoktatásban és a privát szektorban tanulókat nem.

A Teach the Future szeretné elérni, hogy a klímaváltozással kapcsolatos tudományok és a fenntarthatóság ne csak a tantervbe, hanem a tanárok képzésébe is beépüljön, illetve az is a célkitűzésük, hogy 2030-ra az iskolák nullára csökkentsék a szén-dioxid-kibocsátásukat.

A klímaválság, a klímaszorongás és az aktivizmus is a tanterv része lesz az új-zélandi iskolákban

Minden új-zélandi iskola számára elérhetőek lesznek a klímaválsággal kapcsolatos oktatási segédanyagok. Ezzel az új tantervvel az ország a világon az elsők között áll.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.