szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két héttel ezelőtt egy New York-i üzlet pénztárosa úgy döntött, hogy egy játékot indít a vásárlókkal, matekpélda megoldásért cserébe bármi ingyen elvihető a boltból.

A kedves történet főszereplője Ahmed Alwan, aki a bolt pénztárosa és egyben a bolt tulajának fia. Az üzlet egy vegyesbolt, szendvicstől csokoládéig szinte minden kapható. Ahmed szórakoztató ötletéről a CNN írt.

A szabályok nagyon egyszerűek: ha valaki meg tudja oldani a matematikai feladatot, akkor öt másodperce van arra, hogy megragadjon bármit a boltban és azt ingyen elvigye. Egyetlen dolog van, amit tilos elvinni, és az nem más, mint Ahmed macskája. A CNN szerint volt, aki ezt is megpróbálta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

He wanted to take my cat ����‍♂️ @worldstar #explorepage #worldstar

Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) által megosztott bejegyzés,

A fiatal fiú úgy nyilatkozott, hogy szórakozni szeretett volna és mellette segíteni az embereknek. Ahmed a felhívást kitette több közösségi oldalra, ahol nagyon hamar népszerű lett a kihívása. A kérdések nagyon egyszerűek, mint például: Mennyi 5x5, vagy 9-5? Aki helyesen válaszol, tényleg bármit felkaphat, az sem számít, hogy hány darab dolgot sikerül felmarkolni.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Early Valentine special ���� she was so happy ❤️@worldstar @theellenshow

Ahmed Alwan (@_itsmedyy_) által megosztott bejegyzés,

Minden számolásért ingyen elvitt termék árát Ahmed fizeti ki a boltnak. Fontosnak tartja a szegények segítését, ő pedig így tud segíteni. Édesapja, aki a bolt tulajdonosa, nagyon büszke fiára. Ahmed egyébként gyógyszerésznek tanul és apja elmondása szerint gyakran vásárol élelmiszert a rászorulóknak.

„Olyan sok szeretetet kapok tőlük és sorban állnak a boltban, hogy legyen lehetőségük a játékra”- mondta Ahmed Alwan a CNN-nek.

Napi agytorna: meg tudjátok oldani a követező feladatot?

Lássuk, mennyire pörög az agyatok a hét közepén. Meg tudjátok oldani ezt az egyszerű matekfeladványt? Teszteljétek magatokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!