Felnőttképzés Eduline

Melyik agyféltekétek a domináns? Teszt

Elolvasom

A bal agyfélteke felelős a beszélt és az írott nyelvért, a logikáért, a számolási képességekért és az elvont, tudományos fogalmakért. A jobb félteke felelős a mintázatok és formák felismeréséért, az arcvonásokra emlékezésért, a művészetek értékeléséért, a humorért, a zenéért, a táncért, a képzelőerőért és a téri képességekért.

Felnőttképzés Eduline

Ingyen kávét kaphattok holnap egy verssorért - mutatjuk, hol

Elolvasom

A költészet világnapja lesz holnap, március 21-én, amit idén különleges módon ünnepelhetünk meg. Ebben az évben először Magyarország is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, aminek a lényege, hogy bizonyos bárokban, éttermekben és kávézókban ingyen ihatsz kávét - csupán egy verssort kell fizetned érte.

Felsőoktatás Eduline

"Számomra ez egy oázis" - interjú a volt kultuszminiszterrel

Elolvasom

Milyen az igazi egyetem? Bozóki Andrásnak van összehasonlítási alapja, hiszen megfordult már a világ legjobb egyetemein is, mégis azt mondja, számára a budapesti Közép Európai Egyetem az első. De beszélt még nekünk a tandíjról, a sokat kritizált bolognai-rendszerről és a diplomák elértéktelenődéséről is.

Közoktatás Edupress

Ingyenesen elérhető szoftverek a mérnöki és tervezői diákközösség honlapján

Elolvasom

Az Autodesk Inc. megújította a mérnöki és tervezői diákközössége, a Student Engineering and Design Community honlapját. Számos előnyös funkcióval bővült az oktatási portál kínálata, amely szem előtt tartja a diákok és tanáraik igényeit egyaránt. A több mint 350 ezer regisztrált felhasználó körülbelül 650 ezer példányt töltött le a díjnyertes Autodesk 3D tervezőszoftverekből.