szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vezetni tanultok nyáron? Itt vannak a legfontosabb infók arról, pontosan mik a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga visszaigénylésének feltételei.

Kik kaphatnak támogatásat?

A lehetőség azokra vonatkozik, akik a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket és a vizsga napja 2018. július 1-je vagy az utáni - írja az Új Nemzedék Központ. A támogatás összege maximum 25000 Ft.

Milyen információ(k)nak kell szerepelnie a befizetést igazoló számlán/bizonylaton?

A befizetést igazoló számlán/bizonylaton a vizsgázó nevének és a vizsgadíjként befizetett összegnek kell szerepelnie. Ha más személy fizeti be a tanfolyam/vizsga díját, a számlán fel kell tüntetni a vizsgázó nevét.

Az ügyintézési határidő 30 nap, a támogatást pedig a kérelmezők egy összegben, átutalással kapják majd meg.

Vezetni tanulnátok? Ennyibe kerül egy jogosítvány megszerzése

Szeretnétek nyáron megszerezni a B kategóriás jogosítványt? Legalább 150-180 ezer forintot kell félretennetek. Mutatjuk az árakat.

A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges elméleti alaptanfolyamra és vizsgára érvényes?

Igen, a támogatás csak a „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriához szükséges tanfolyamokra, illetve vizsgákra nem. A támogatás mind tantermi, mind online elvégzett tanfolyamok esetében igényelhető. Valamint lehet intenzív, illetve akár 1 hónapos is. Nincs különbség a támogatás szempontjából.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.