szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeretnétek nyáron megszerezni a B kategóriás jogosítványt? Legalább 150-180 ezer forintot kell félretennetek. Mutatjuk az árakat.

Autósiskolánként eltérő, hogy mennyit kérnek el egy B kategóriás jogosítvány megszerzéséért – nagyjából 150-180 ezer forint között mozognak az árak.

Az elméleti – KRESZ – tanfolyamra 15 és 30 ezer forint közötti összeget kell félretennetek, a vizsga díja pedig országszerte 4600 forint.

A gyakorlati órák 3500 forintnál kezdődnek, és akár 5000 forintot is elkérhetnek egy-egy alkalomért. Fontos, hogy ha kora reggel, késő délután vagy hétvégén szeretnétek gyakorolni, akkor még drágább óradíjakkal kell számolnotok. Összesen 30 órát – vagyis 580 km-et – kell teljesítenetek, mielőtt forgalmi vizsgát tehettek, amelynek az ára 11 000 forint.

Vezetni tanultok? Így kaphatjátok vissza a képzés és a vizsga árát

Vezetni tanultok? Akkor ez fontos kérdés lehet. Pontosan mik a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga díj visszaigénylés feltételei? Kik kaphatnak támogatást? Itt a válasz.

Az elsősegély-tanfolyam 5 és 12 ezer forint körül mozog, a vizsga pedig 6-10 ezer forintban kerül. Az orvosi alkalmassági vizsgálat szintén plusz költség – nagyjából 7000 forintot kérnek el érte. Fontos, hogy a fenti árak nem tartalmazzák az esetleges bukásokat, pluszórákat, illetve tankönyveket.

Anyagi segítség azonban, hogy azok a 20 évnél fiatalabbak, akik sikeresen teljesítik a KRESZ-tanfolyamot és a vizsgát, visszaigényelhetik az árát az államtól – ez maximum 25 ezer forintos támogatást jelent. Erről bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.