szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Filmnézéssel lazítanátok az érettségi, a ZH-k és az egyre közeledő vizsgaidőszak előtt? Mutatjuk, melyek a legnézettebb filmek az amerikai mozikban.

Megőrizte elsőségét a Shazam! című szuperhősfilm az észak-amerikai mozis toplistán a bemutatása utáni második hétvégén is - írta a Variety iparági szaklap. Szakértői becslések szerint újabb 25 millió dollárt (7,1 milliárd forint) költöttek a nézők a DC-univerzum képregényfilmjére, mellyel együtt már 94 millióra rúg az észak-amerikai bevétele.

A második helyet 15,5 milliós jegyárbevétellel a most debütáló Little című komédia szerezte meg. A filmben a Regina Hall alakította főszereplő egy fontos munkahelyi prezentáció előtt 13 éves önmagává alakul át.

A Lionsgate Hellboy című fantasyje a várakozások alatt nyitott, mindössze 12 millió dolláros jegyárbevétellel került a kasszasikerlista harmadik helyére. A negyedik helyet szerezte meg 10 millió dolláros hétvégi eredményével a Paramount stúdió Kedvencek temetője című horrorfilmje, melynek észak-amerikai bevétele ezzel már 41 millió dollár.

Ötödik lett a Disney élő szereplős kiselefántfilmje, a Dumbó 9,1 millió dolláros jegyárbevétellel, ami 89,9 millióra duzzasztotta észak-amerikai eredményét.

Húsz film különleges tanárokról, akik mást és máshogy tanítanak

Tanárok, akik mást és máshogy tanítanak, mint a többiek - ilyen szereplőkről szóló filmeket keresett a Magyar Filmadatbázis, amely egy húszas listát is készített.