szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mennyit tudtok a régi rajzfilmekről? Egy-egy mondat alapján is felismeritek a híres filmeket, és azt is tudjátok, melyik egyetemen játszódnak? Ezekkel a tesztekkel próbára tehetitek magatokat.

Az utóbbi hetekben több filmes, mesés és sorozatos kvízt ajánlottunk nektek. Ha az összes klasszikust ismeritek, ezzel a teszttel kipróbálhatjátok, felismeritek-e a filmeket és a sorozatokat egy-egy híres mondat alapján. Még komolyabb sorozatnézőknek ajánljuk ezt a kvízt, amelyben a szereplők alapján kell beazonosítanotok a szériákat.

Itt egy olyan izgalmas tesztet ajánlottunk, amelyben híres filmeket kell összepárosítanotok a bennük szereplő egyetemekkel. Ha a hollywoodi kasszasikerek helyett inkább a régi rajzfilmekért rajongtok, itt nosztalgiázhattok kicsit: egy-egy kép alapján kell felismernetek a műveket.

Azt, hogy mennyit tudtok a Harry Potter-művekről, ezzel a teszttel deríthetitek ki, ennek a kvíznek pedig a Mézga család című klasszikus rajzfilm a témája.

Kötelezők másként: „az irodalom megérdemel egy újrafelfedezést"

Vannak olyan versek, amelyeket mindenki tanult memoriterként - vagy legalábbis olvasott - az iskolában. De hogyan lehet úgy hozzányúlni ezekhez a szövegekhez, hogy egyszerre legyenek modernek, közben mégis méltó módon képviseljék mindazt, amit a saját korukban jelentettek? Többek között erről is beszélgettünk Szabó Erika színésznővel, aki olyan vállalkozásba kezdett, ahol kicsit újragondolták a „kötelező" irodalmat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!