szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mérnökök, adminisztrátorok, orvosok, tanácsadók, informatikusok álláshelyeinek betöltése miatt fő a leginkább a fejük a munkaadóknak – derül ki egy friss kutatásból.

A Szent István Egyetem kutatását az mfor.hu ismerette: azt vizsgálták meg, hogy a munkahelyi fluktuáció mely ágazatokat viseli meg leginkább, és mely munkakörökben, szakmákban okozza a legnagyobb problémát.

Az eredmények alapján az egyik legnagyobb mozgás a versenyszféra fizikai állományában volt az elmúlt időszakban. Ugyanakkor - a kutatást végzők szerint meglepő módon - a közszférában nem tapasztaltak ilyen erős hatást a fizikai dolgozók körében.

A felmérés szerint a versenyszférában a szolgáltató szektorban okozza a legnagyobb kihívást a munkaerő elvándorlása. A kutatóknak sikerült beazonosítaniuk azokat a munkaköröket, ahol a legégetőbb probléma volt a munkaerő pótlása (a teljes mintában): mérnök, adminisztrátor, orvos, tanácsadó, informatikus, fizikai dolgozók, könyvelő, értékesítő.

Ezekkel a szakmákkal könnyen állást találhattok: itt a 2019-es lista

Szakmát tanulnátok? Ezekkel a képzésekkel hamar munkát találhattok. Ilyen végzettségű szakemberekből van hiány Pest megyében.