szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Angolból és németből már profik vagytok és szívesen kipróbálnátok magatokat valami újban? Most összeszedtünk nektek néhány olyan alkalmazást, amivel kínaiul és japánul tanulhattok.

Appok kínai tanuláshoz

Mielőtt beleásnátok magatokat a kínai nyelv rejtelmeibe, előtte érdemes megismerkednetek a kínai ábécével. Ennek az alkalmazásnak a segítségével megtanulhatjátok, hogyan kell leírni az elsőre furcsának tűnő alakzatokat - az app angol nyelvű, ezért a használatához egy alapszintű nyelvismeret szükséges.

Ha az alapok már mennek, folytassátok a tanulást ezzel az appal, amelyben több mint 6000 gyakran használt kínai szót és kifejezést találtok. A bemutatkozástól kezdve, a családdal kapcsolatos szavakon keresztül, egészen az időjárásig összesen 64 témakörből választhattok. Ezzel az alkalmazással pedig a kínai hallásértéseteket és kiejtéseteket fejleszthetitek játékok, novellák, vagy akár hírek segítségével.

Appok japán tanuláshoz

A japán szintén egy olyan nyelv, amit célszerű az alapokról, az ábécé megismerésével kezdeni, amihez ezt az appot ajánljuk nektek. A szókincseteket ezzel vagy ezzel az alkalmazással is fejleszthetitek.

Ha pedig komolyabban is érdekel benneteket a japán akkor ezt az appot érdemes letöltenetek. Ennek az appnak a segítségével egyébként mindössze pár perc alatt elsajátíthatjátok az alapvető japán szavakat, elkezdhettek mondatokat formálni, megismerkedhettek a japán kifejezésekkel és részt vehettek beszélgetésekben - azaz az applikációval fejleszthetitek a szókincseteket, a nyelvtanotokat és a kiejtéseteket is. Az utóbbi sikerességéről a state-of-the-art beszédfelismerő rendszer gondoskodik, amelynek köszönhetően csak akkor kaptok pozitív visszajelzést, ha a japán beszédetek tiszta és helyes.

Jelentősen visszaesett a nyelvvizsgázók száma 2020 első félévében

2020 első félévében összesen 44 693-an nyelvvizsgáztak. Ez a szám több tízezerrel kevesebb a korábbi évek hasonló időszakaihoz képest. Megnéztük, milyen szinten születettek ezek a nyelvvizsgák, illetve azt is, mely nyelvek voltak a legnépszerűbb nyelvek. Mutatjuk a statisztikákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!