szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most kezdenétek bele az angoltanulásba? A nyelvleckék nem csak gimiseknek szólnak, hiszen vannak olyan könyvek is, amikkel akár általános iskolásként is belefoghattok az otthoni tanulásba. Mutatjuk hogyan.

Ha már elkezdtetek angolul tanulni, de megakadtatok a kezdeteknél, vagy éppen most kezdetik majd a nyelvtanulást az alsóban. Akkor a digitális oktatás és a távoktatás már biztosan nem áll olyan messze tőletek. Egyre több minden van fent online vagy olyan formában, amivel otthonról tanulhattok.

Az English for Everyone is egy ilyen önálló tanulásra tervezett angolnyelv-oktató kurzus, amely papír alapon és online hanganyaggal segíti a felkészülést. A nyelvtan és szókincs mellett így a kiejtést és a hallásértést is gyakorolhatjátok.

©

Milyen feladatok vannak benne?

Mivel ez egy kezdőknek készült kiadás, nagyon nagy hangsúly van a szókészletbővítésen - minden lecke az aktuális témát bemutató jelenlettel és az új szavakkal kezdődik. Az illusztrációkkal könnyebb a memorizálás is. Ezt egy gyakorlás követi, ahol feladatokban kell visszaadani az addig tanultakat, persze nem csak a szava, hanem a nyelvtan kapcsán is. Ha bonyolult volt elsőre az adott fejezet nyelvtani része, akkor sem kell izgulni, a feladatok mellett hanganyaok és képes magyarázatok is segítenek a megértésben.

English for everyone

Az English for everyone könyvsorozat kiváló választás lehet az angoltanulás elkezdésére, kiegészítésére és mélyítésére is. A nyelvkönyvek lefedik az A1-C1 szinten elvárt nyelvtani, beszédértési és szókincsanyagot. A vizualitásra épülő tankönyv pedig segíti a szavak és a nyelvtan hatékony elsajátítását.

A beszédkészséget és a szövegértést segítő ingyenes online hanganyag is elérhető a sorozatból. 

Kiknek ajánljuk a könyvet?

Az English for Everyone Junior kezdő szintje azoknak szól, akik még nem tanultak angolul, vagy csak keveset tudnak. A tananyag összhangban van a KER, a YLE és a Trinity GESE szintjével.

©

A sorozatnak már nem csak kezdő szinten, hanem középhaladó és haladó szinten is vannak tankönyvei és munkafüzetei is, amik a középfokú (B1- alsó B2) és felsőfokú (felső B2- C1) szinten készítenek fel a akár a nyelvvizsgára is. Sőt szakmai nyelvvizsgára is készülhettek a könyvekkel - erről bővebben itt írtunk.

Önálló nyelvtanulás?

Mielőtt belekezdenétek, fontos, hogy tudjátok, mennyire személyfüggő, hogy ki mennyire szereti megtervezni a saját dolgait, de egy önállóan feldolgozható tankönyv esetében - amelynél nincs időbeli korlát - érdemes felállítani valamilyen ütemtervet.

Az első egy-két lecke után nagyjából már lehet látni, körülbelül mennyi idő kell a teljes tanfolyam elvégzéséhez - a végzés időpontját is érdemes meghatározni, emellett fix napokat és időpontokat kinevezni az online tanulásra.

Nyelvvizsgát szeretnétek? Mutatjuk, mennyit kell fizetnetek a magánórákért

Jelentős kiadásokkal kell számolnotok, ha magántanár segítségével szeretnétek felkészülni a nyelvvizsgátokra. De mennyit kell félretennetek óránként a fővárosban illetve vidéken? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!