szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kik vehetik fel a Nyelvtanulási Diákhitelt, mekkora összeget igényelhettek, és mit kell tudni a törlesztésről? Itt vannak a tudnivalók.

A nyelvtanulásra, illetve nyelvvizsgára fordítható Nyelvtanulási Diákhitel igénylése nincs határidőhöz kötve, bármikor kérhetitek.

Kik vehetik fel a kölcsönt?

Aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók, illetve azok, akik már befejezték a felsőfokú tanulmányaikat, de nyelvvizsga hiányában nem kaphatták meg a diplomájukat. A kölcsönt többször is igényelhetitek, ha a korábban felvett összeget már visszafizettétek.

Mekkora összeget vehettek fel?

Minimum 100 ezer, maximum 500 ezer forintot. A hitel összegének 50 ezerrel oszthatónak kell lennie.

Milyen nyelvek esetében igényelhetitek a hitelt?

Bármely nyelv esetében, amelyből tett nyelvvizsgával megkaphatjátok a diplomát.

Hogyan kell törleszteni és mekkora a kamat?

A nyelvvizsga megszerzése után egy évig nem kell törlesztenetek, utána pedig 1-5 év alatt kell visszafizetnetek a hitelt.

A kamat 2021. december 31-ig biztosan 1,99 százalék lesz, ugyanakkor, ha sikeresen nyelvvizsgáztok, annak bejelentése napjától a hitel kamatmentessé válik.

Hogyan igényelhetitek a hitelt?

A hiteligénylési adatlapot és a kölcsönszerződést a Diákhitel Központ honlapján kell kitöltenetek, majd kinyomtatva, egy hallgatói jogviszony-igazolással együtt kell leadnotok őket az egyik partnerponton. Erre a legtöbb felsőoktatási intézményben is van lehetőség. Itt találjátok a további részleteket.

A szabad felhasználású Diákhitel1-ről itt, az önköltségre fordítható Diákhitel2-ről pedig itt olvashattok.

Így kaphatjátok vissza a nyelvvizsgátok díját 2020-ban

Mekkora összeget kaphattok vissza az első sikeres nyelvvizsga árából 2020-ban, és hogyan igényelhetitek vissza a vizsga díját? Itt vannak a részletek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.