szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szívesen tanulnátok együtt anyanyelvi beszélőkkel vagy éppen olyanokkal, akik tőletek sok ezer kilométerre próbálkoznak ugyanazzal a nyelvvel? Közben pedig megismerkednétek a látnivalókkal, helyi szokásokkal is, esetleg egy utazáshoz vagy a kiköltözéshez szeretnétek infókat? Akkor ez az app nektek való.

A HiNative alkalmazás a nyelvtanulókat hozza össze anyanyelvi beszélőkkel, hogy tanácsot kérhessenek például a fordításban, kiejtésben, nyelvtanban, helyesírásban, vagy éppen az adott kultúrával, társadalommal kapcsolatban. A nyelvet tanulók - akik az anyanyelvi beszélőkkel ellentétben ismerik az adott nyelv elsajátításához vezető utat - egymástól is kérdezhetnek.

A kérdéseiteket feltölthetitek hangformátumban, de írásos formában is feltehetitek őket különböző sablonokat használva vagy akár a saját nyelveteken is, mivel az alkalmazás lefordítja. Sőt, akár képeket, szimbólumokat is feltölthettek és rákérdezhettek a jelentésükre.

Az appot világszerte több mint ötmillióan használják, és több mint száztíz nyelvet gyakorolhattok vele, köztük az angolt, a koreait, az oroszt és a portugált is. Az appot iOS-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

©

Hogyan gyakorolhatjátok az idegen nyelvi kommunikációt személyesen? Itt adtunk tippeket hozzá.

Nyelvtanulás másképp: hogyan használható a Netflix a gyakorláshoz?

Van egy alapvető félreértés a tanulással kapcsolatban, mégpedig az, hogy a tanulás egyértelműen valami rossz dolog. Igaz, hogy a sok iskolai rossz élmény csak rásegít erre, de ha visszatérünk a tanulás valódi mivoltához, kiderül, hogy ez nem is rossz, hanem valami izgalmas dolog. Ebben a cikksorozatban olyan lehetőségeket mutatunk, amivel nem is gondoltátok volna, hogy tanulhattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.