szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hamarosan itt a nyári szünet. Hosszú útra mentek vagy a strandon lazítotok, de nem szeretnétek unatkozni? Ha szívesen tanulnátok valami újat, vagy fejlesztenétek a nyelvtudásotokat a nyáron is, ez a lista nektek szól. A következő cikksorozatunkban olyan appokat ajánlunk, amik mindenkinek jól jöhetnek a nyáron. 1. rész: nyelvtanulás.

Angol nyelvű könyvek

Ebben az alkalmazásban rengeteg angol nyelvű párbeszédet, egyszerű szöveget és híres könyveket megtaláltok, amelyek olvasásával elüthetitek a hosszú utazási időt. Többek között olyan modern és klasszikus művek közül válogathattok, mint például a Harry Potter, A kis herceg, a Charlie és a csokigyár vagy éppen az Óz, a nagy varázsló.

©

A szövegek eltérő összetettségűek, ezért teljesen kezdők és a haladó angolosok is bátran használhatják. Mindemellett az appban van egy beépített szótár, ami lehetővé teszi, hogy olvasás közben a számotokra ismeretlen szavakat egyből megnézzétek és memorizáljátok – így nem kell külön szótárban keresgélnetek.

Újabb ingyenes fordítót ajánlunk: ezt érdemes letölteni nyaralás előtt

Külföldi nyaralásra készültök, vagy hosszú idő után újra idegen nyelven néznétek filmet, sorozatot, esetleg angol nyelvű könyvet olvasnátok? Akkor érdemes kipróbálnotok ezt az ingyenes appot.

Magyar-angol fordító

©

Ennek az alkalmazásnak a segítségével magyarról angolra, és angolról magyarra is tudtok fordítani. A felhasználási felület nagyon egyszerű és könnyen használható. A fordítóval szavakat és mondatokat is átkonvertálhattok a másik nyelvre. A hangbemenetnek köszönhetően akár gépelés nélkül is használhatjátok az appot, ezért elengedhetetlen útitársatok lehet egy külföldi nyaralás során – ha esetleg nem értitek a pincért az étteremben, vagy a szállásfoglalásnál akad problémátok.

Szótár

Ebben az offline szótárban tizenhat nyelv szavait fordíthatjátok egyik nyelvről a másikra. Az alkalmazás angol, német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh, horvát, román, szlovák, lengyel, norvég, török és magyar szavakat tartalmaz. A gyakrabban használt nyelvekből több tízezer-, a kisebb nyelvekből pedig több ezer szó megtalálható a szótárban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.