szerző:
Eduline

Ha már egész nap a tévé előtt ül a gyerek, legalább olyat nézzen, amiből tud tanulni. Összeszedtünk három olyan mesesorozatot, ami talán még ti is néztetek.

1. Varázslatos iskolabusz

Milliók rajonganak Miss Miciért, 8 fős osztályáért. Az általános iskolás csapat az osztályfőnök segítségével minden héten újabb kalandba csöppen. Történeteiken keresztül pedig a gyerekek fizikai, kémiai, földrajzi, biológiai ismereteket szereznek.

(A szerkesztő megjegyzése: Váltig állítom, hogy nekem a legtöbb, fizikával kapcsolatos ismereteminnen van a mai napig.)

2. Egyszer volt...

Az Egyszer volt, hol nem volt az Élet című sorozat az emberi test működését mutatja be izgalmas módon. A főszereplő karakterek visszatérő alakjai a mesének, akiket hamar meg lehet szeretni. A sorozat segítségével megtanulhatják a gyerekek, hogy mitől lesznek betegek, hogyan működik a szervezetük, milyen hatással van rájuk a gyógyszer és a táplálkozás.

A sorozat másik része, az Egyszer volt, hol nem volt az Ember az emberiség fejlődésével és a világtörténelemmel foglalkozik, érdemes arra is rászánni pár estét.

3. Focitörténelem

A mese - ahogy a címéből kiderült - a futball kialakulásának történetét követi végig. Elmagyarázza a szabályokat, azt, hogy miért olyan ma a focilabda, amilyen, és megmutatja, különböző nemzetekben hogyan alakult a sport élete. A visszatérő kedves és vicces karakterek, a mindenki számára érthető magyarázat mindenki számára élvezetessé varázsolja a mesét, és közelebbről megismertet minket egy sporttal, amit evidensnek hiszünk, mégis keveset tudunk róla.

Öt könyv, amit minden gyereknek el kellene olvasnia

Összeszedtünk öt olyan olvasmányt, amelyre mindenképpen megéri felhívni a gyerekek figyelmét. Jobbnál jobb könyvek jönnek. 1. Kisherceg Ez az a mű, amit feltétlenül el kell olvasnia minden gyereknek. A könyv elfogadásra, szeretetre és tiszteletre tanít. Az aranyos szőke hajú kisfiú mesés története pedig nem csak tanulságos, de megható is kicsik és nagyok számára egyaránt.