szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Továbbra is égető kérdés az oktatásban dolgozók oltása, a szakszervezetek mellett egyre többen kérik a döntéshozókat, hogy kerítsenek sort a tanárok, óvónők mielőbbi beoltására.

A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően”

- mondta korábban a parlamentben Kásler Miklóst az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere, mikor a tanárok oltásáról kérdezték. Az utóbbi napokban még többen kérdezték, mi lesz a tanárokkal. Gémesi György a Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) elnöke nyílt most levélben kéri az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kormány vizsgálja felül az oltási tervet annak érdekében, hogy a bölcsődei, óvodai dolgozók, pedagógusok azonnal megkapják a védettségüket biztosító vakcinát.

Mindezt azután tette meg, hogy az RTL beszámolt arról, hogy egy 37 éves, egészséges nő halt bele vasárnap a koronavírus szövődményeibe. A nő Nógrád megyei Szécsényben bölcsődei kisgyermeknevelőként dolgozott.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy minél előbb beoltsák őket

– hangsúlyozta Gémesi György. Nem csak MÖSZ elnöke kérte már a kormányt, a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Civil Közoktatási Platform is azt kérte, a tavaszi szünet végéig, vagyis április 7-ig haladéktalanul oltsák be az ezt igénylő oktatási dolgozókat. Nemcsak a tanárok szeretnének oltáshoz jutni, hanem a bölcsődei dolgozók is. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) mindezt az életbe lépett járványügyi intézkedések, illetve a bölcsődék nyitva tartása miatt szeretné.

Szél Bernadett, független országgyűlési képviselő egyenesen az ombudsmanhoz fordult a tanárok oltása miatt. Szerinte ez az utolsó pillanat, hogy megkezdjék a pedagógusok oltását, akik így védetté válhatnának az érettségiig és az iskolákat is újra meg lehetne nyitni. Gulyás Gergely miniszter csütörtökön azt mondta, az idősebb tanárok közül mindenki, de akár a középkorúak is megkaphatják májusig az oltást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!