szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszülettek a részletes szabályok az iskolabezárásokkal kapcsolatban.

A tegnapi bejelentés értelmében két hétre bezárnak az iskolák, így a tavaszi szünettel együtt végül április 7-ig marad az óvodákban és az általános iskolákban is az online oktatás.

Orbán Viktor ma reggeli Kossuth rádiós interjújában azt mondta, szerinte nem volt más választás, zárni kellett. A középiskolákra vonatkozó szabály marad - ott eddig is távoktatás volt. Március 8-tól az általános iskolákban és az óvodákban is ez lesz a felállás: online tanul majd minden osztály. A bölcsődéket megpróbálják nyitva tartani - tette hozzá a miniszterelnök -, de lehet hogy ott is szükség lesz a zárásra.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az eddig elhangzottakon kívül az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a lezárás alatt gyermekfelügyelet sem lesz az óvodákban és az általános iskolákban, mivel egy rövid és hatékony szünetre van szükség. Az étkeztetést elvitelre ennek ellenére is biztosítják.

A köznevelésért felelős államtitkár az érettségizőkre és a középiskolai felvételizőkre is kitért. Mivel a középiskolákban eddig is online oktatás volt, így őket nem érintik a változtatások, azaz az egyéni és kiscsoportos felkészítők a továbbiakban is megszervezhetők. A középiskolai felvételiknél pedig - mivel pont a közepén járunk a szóbeli meghallgatásoknak - nem szükségszerű a vizsgák elhalasztása, de javasolják az iskoláknak, hogy online folytassák ezeket. Maruzsa Zoltán azt is hozzátette: a jelenlegi helyzetben előfordulhat, hogy egy-egy felvételiző épp a szóbeli napjára betegszik meg, vagy ekkor karanténban van, ezért az iskolák egészen március 19-ig pótfelvételiket is szervezhetnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!