szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ) mindezt a jövő hétfőn életbe lépő járványügyi szigorító intézkedések, illetve a bölcsődék nyitva tartása miatt várják el.

"Az oltás biztosítása és a tesztelés a jelen helyzetben a bölcsődei dolgozók számára az állam kötelessége függetlenül attól, hogy a bölcsődék fenntartói jogait ki gyakorolja" - hangsúlyozta közelményében a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ), miután Orbán Viktor elmondta, hogy március 8-tól online oktatás lesz az általános iskolákban és az óvodákban is, a bölcsődéket viszont megpróbálják nyitva tartani.

A BDDSZ azzal érvelt, hogy a 3 év alatti korosztályt nem tesztelik, pedig a gyerekek is hordozhatják a vírust, és meg is betegedhetnek. A bölcsődei dolgozók a munkájukat nem másfél méteres távolságból végzik, hanem a gyermekek közvetlen testközelében, így a fizikai távolságtartás a bölcsődés korosztály nevelése és gondozása során lehetetlen.

Az Európai Bizottság 2020 nyarán publikált oltóanyagokkal kapcsolatos stratégiájában az elsőbbséget élvező csoportba tartozók közé sorolta azokat a munkavállalókat, akiknek a munkájuk jellegéből adódóan nincs lehetőségük a fizikai távolságtartásra - hívták fel a figyelmet, majd hozzátették: a bölcsődei dolgozók ebbe a kategóriába tartoznak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!