szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gulyás Gergely szerint a legtöbb idős, és akár már középkorú tanár is megkaphatja majd addigra az oltást.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón arra a kérdésre, hogy beoltják-e korábban az érettségiztető tanárokat, ha kérik, azt válaszolta:

Egyelőre a legveszélyeztetetteb, legidősebb korosztályt oltjuk be. Úgy látjuk, hogy az érettségi időszakára annyi oltás lesz, hogy a legtöbb idős, és akár középkorú tanárt is sikerül majd beoltani, de jelenleg az az elsődleges, hogy a legidősebbek legyenek beoltva.

A válasz egybecseng Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) minisztere korábbi nyilatkozatával, miszerint "a tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően". Kásler Miklós és Gulyás Gergely mondataiból tehát továbbra is úgy tűnik, nem lesz "soron kívüli" oltás az oktatásban.

Ezzel szemben a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke a napokban arról beszélt, úgy tudják, az operatív törzsnél foglalkoznak a "soron kívüli" oltás kérdésével. A pedagógusokat a kritikus foglalkoztatottsági kategóriába sorolják, és az idősek, valamint a krónikus betegek után következhetnek – árulta el Horváth Péter, a szervezet elnöke. 

Az ATV információi szerint közben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) már arra a felállásra is készül, ha úgy kellene visszamenni az iskolákba és óvodákba, hogy nem kezdik el a tanárok tömeges oltását. Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja elmondta, hogy jogászokkal vizsgálják a munkamegtagadás lehetőségét.  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!