szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vírushelyzet számos eseményt meghiúsított, átalakította az oktatást. Idén nincs lehetőség arra sem, hogy a felvételiző diákok ellátogassanak a kiszemelt középiskolák nyílt napjaira. Ma már szinte minden megoldható az online térben, így erre is találtok egy megoldást.

December 1-14. között tartják a #hovatovább Középiskolai Felvételi Nyílt Napokat – írja a hvg.hu. A középiskolai felvételizőknek szóló online esemény ingyenes.

A szakképzés is szóba jöhet? Az átalakuló képzési rendszerről mindent elolvashattok a Szakképzés 2021-es kiadványunkban, ahol a szabályok mellet a teljes szakmalistát is megtaláljátok. A megrendelésért kattintsatok ide.

A Felelős Szülők Iskolája hozta létre a kezdeményezést, ami egy központi, online platformon mutat be iskolákat, szakmákat és karrier videókat is a felvételiben érintettek számára.

Számos kérdés merül fel ilyenkor a szülőkben és a diákokban, melyekre most személyesen nem kaphatnak választ és az iskolát sem tudják meglátogatni. Az online nyílt napon sok felvételivel kapcsolatos hasznos információ hangzik el és iskolák is bemutatkoznak. Az esemény oldalára minden nap új információkat tesznek közzé, bemutatnak karrierutakat, különböző iskolatípusokat és konkrét iskolákat is.

„Sajnos a döntést nem tudjuk átvenni Tőletek, de abban mindenképpen tudunk segíteni, hogy milyen irányba induljatok. Ehhez egy közel 30 fős szakmai stáb áll rendelkezésetekre, akik napról napra megjelennek majd a közösségi eseményben és interaktív előadásaikkal segítenek nektek” – ígérik a szervezők.

Az ingyenes nyílt nap két hétig tart, itt tudtok regisztrálni.

Már nem kell sokat aludni és kezdődik a téli szünet: mutatjuk a dátumokat

Persze nem csak az a kérdés, hogy mikor kezdődik a 2020-as téli szünet, hanem az is, hogy meddig tart pontosan.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!