szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szerbiában is gyorsul a járvány terjedése, ezért megfontolják az iskolák bezárását, Bulgáriában viszont már biztos, hogy jön a digitális oktatás.

Bezárhatják az iskolákat és az óvodákat Szerbiában, miután egy nap alatt megközelítette a hétezret az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az országban - jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök a szerbiai közszolgálati televízió szerda reggeli híradójának beszámolója szerint.

A miniszterelnök közölte: a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb szerdán újra összeül, és a kormány a szakértők javaslatai alapján újabb korlátozásokat vezethet be. Az eddigi intézkedések, a vendéglátóhelyek, színházak és mozik nyitvatartásának lerövidítése egyelőre nem hozott látható eredményt, egyre növekszik az új fertőzöttek száma.

Szerdán a bolgár miniszterelnök is bejelentette, hogy újabb, a koronavírus-járvány lassítását célzó intézkedések lesznek az országban. A pénteken életbe lépő, december 21-ig tartó korlátozások értelmében az iskolák digitális oktatásra térnek át, bezárnak az éttermek, a bevásárlóközpontok, az edzőtermek, a kávézók és az éjszakai szórakozóhelyek, illetve tilos lesz a külföldi és a belföldi utazás is.

Izraelben is folyamatosan növekszik a fertőzöttek száma, ennek ellenére úgy döntöttek, fokozatosan újranyitják az iskolákat. A részletekről itt írtunk korábban. Csehországban már múlt héten visszatérhettek a kisebbek az iskolákba. A kormány döntése alapján most szerdán pedig az általános iskolák további osztályai kezdhetnek újra suliba járni. De november 23-ától a kambodzsai főváros, Phnompen iskolái is újranyitottak, miután nem igazolódtak be az újabb koronavírus-járványgóccal kapcsolatos helyi félelmek.

Nem mindennapi látvány a római utcákon: így tiltakoznak a diákok az iskolabezárások ellen

Még az egyre hűvösebb időjárás sem riasztja vissza az olaszországi diákokat attól, hogy az utcán ülve tanuljanak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!