szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A cél, hogy fokozatosan minden évfolyam iskolába járhasson a kevésbé fertőzött településeken.

Több mint két hónap után keddtől az ötödik és a hatodik osztályosok is visszatérhettek az iskolapadba Izraelben, ami azt jelenti, hogy 12 éves korig minden diák bejárhat az iskolába.

A koronavírus-járvány ügyeiben döntő hétfő esti kabinetülésen elfogadták a miniszterek Joáv Galant oktatási miniszter azon javaslatát, hogy fokozatosan minden évfolyam iskolába járhasson a kevésbé fertőzött településeken. Az érettségizők, vagyis a 10-12. osztályos középiskolások már jövő vasárnap, a 7-9. osztályosok pedig egy héttel később térhetnek vissza az iskolába a "zöld" kategóriába sorolt területeken - ami az ország több mint 80 százalékát jelenti.

A döntést azonban nehezen hozta meg a kabinet, ugyanis az óvintézkedések ellenére az utóbbi hetekben folyamatosan növekszik az új fertőzöttek száma.

Múlt héten már írtunk róla, hogy Csehországban is visszatérhettek a kisebbek az iskolákba. A kormány döntése alapján most szerdán pedig az általános iskolák további osztályai kezdhetnek újra suliba járni. De november 23-ától a kambodzsai főváros, Phnompen iskolái is újranyitottak, miután nem igazolódtak be az újabb koronavírus-járványgóccal kapcsolatos helyi félelmek.

Orbán: "küzdünk, hogy az iskolákat és az óvodákat ne kelljen bezárni"

A hét legnagyobb akciója az lesz, hogy megindítsák a célzott tesztelést - közölte Orbán Viktor hétfő reggel.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!