szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csaknem 82 ezer üveg Béres Cseppet adományoztak a Klebelsberg Központhoz tartozó általános és középiskolákban tanítóknak.

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kijelentette: az elmúlt két hónap alapján látszik, hogy "a nyári felkészülés eredményeként helyenként fordulnak elő koronavírusos esetek."

A háromezer óvoda és hasonló számú iskola alkotta állami közoktatási intézményrendszernek ez eddig – egy adott időpontban – mindössze 1-6 százalékát érintette szerinte.

Az államtitkár közölte: az őszi szünetben minden rendelkezésre álló módon igyekeznek felkészülni a járvány további terjedésének megelőzésére, illetve a pandémia féken tartására. Kiemelte, hogy ebben nagy segítséget jelent a vállalati felajánlás - a Béres Gyógyszergyár Zrt. adományozta ugyanis a 82 ezer üveget a központnak.

A 81 720 üveg Béres Cseppet a Klebelsberg Központon keresztül ajándékozzák az állami közoktatási intézmények tanárainak. A mintegy 138 millió forint értékű adomány egyszerre a tanítók, tanárok elismerése, megbecsülése és segítségnyújtás is, hiszen ők az egyik legfelelősségteljesebb hivatást gyakorolva ebben a nehéz helyzetben is nap mint nap "a frontvonalban harcolnak" – közölte Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke.

A helyzet azonban mégsem biztos, hogy olyan rózsás, mint ahogy az államtitkár értékeli. Arról ugyanis még mindig  - a szakszervezetek kérése ellenére - nincsenek pontos adatok, hogy egyes iskolákban hányan fertőződtek meg eddig. E mellett a Pedagógusok Szakszervezetének korábbi közlése szerint eddig négy tanár hunyt el koronavírus miatt.

Egyre több ország dönt az iskolák bezárása mellett

Szlovéniában hétfőtől a legtöbb iskolában távoktatásra állnak át, Franciaországban pedig az egyetemeken döntöttek az online oktatás bevezetéséről.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!