szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyre kevesebb gyerek jár be az iskolákba Angliában a világjárvány miatt és a normál oktatásban részt vevők száma rohamosan csökken.

A kormány adatai szerint az általános és középiskolákba járó tanulók aránya a múlt héten 86% -ra csökkent az előző heti 89% -ról – olvasható a BBC oldalán.

Friss adatok szerint az északi tanulók szembesülnek leginkább a koronavírus okozta problémákkal. Az Oktatási Minisztérium közölte, hogy Angliában a középiskolások 55% -a és az általános iskolások 20% -a van otthoni tanulásra kényszerítve, mert az iskolában megjelent a koronavírus. Az előző heti adatokhoz képest ez az adat 16% -kal magasabb.

Az általános iskolák látogatottsága az október 15-i hét végén 92% volt, míg az október 22-én végződő héten 90% -ra csökkent. A legjelentősebb csökkenés a középiskolákban volt, itt 87%-ról 83%-ra esett vissza a látogatottság. Ezeknek az iskoláknak a többsége egyébként nem zárt be, nyitva vannak.

Mivel északon a legnagyobb a probléma, sokan aggódnak, hogy ezek a gyerekek sokkal jobban lemaradnak majd a tanulásban. Egy október 16-i felmérés szerint, mely az aznapi helyzetet mutatta északnyugaton 710 tanárnak volt pozitív tesztje, ami az összes angliai tanár esetének a 35%-a volt azon a napon.

Jocó bácsi: lassan úgy érzem magam, mint aki orosz rulettet játszik, pedig nem akar

A népszerű tanár Facebook oldalán írt egy posztot arról, hogy mindenki vegye komolyan a helyzetet, hiszen nagyon sok múlik ezen.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!