szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közeledik a középiskolai felvételi időpontja is, ilyenkor fontos döntést kell meghoznia a szülőknek és a diákoknak.

Melyik suli legyen? Fontos kérdés a középiskolai felvételi kapcsán. Számos tényezőt kell figyelembe venni, hogy tényleg olyan iskolát sikerüljön választani, ami a legjobb a ti szempontotokból. Van, aki már régen tudja, hogy hova szeretne bekerülni, de van, akinek még nem sikerült dönteni.

Mindenképpen érdemes elmenni több kiszemelt iskola nyílt napjára, hiszen így láthattok bele igazán az intézmény életébe, így dönthetitek el, hogy szeretnétek-e jelentkezni.

Általában már október közepétől szerveznek nyílt napokat az iskolák, és van, ahova még decemberben és januárban is el lehet látogatni. A legtöbb iskolában november környékén tartják a nyílt napokat. Vannak iskolák, ahol több turnusban szervezik a nyílt napokat, így ha lemaradtok valamiért az elsőről, még van lehetőségetek később elmenni.

Mi történik egy nyílt napon?

A szülőkkel együtt órákat látogathattok, megnézhetitek az iskolát belülről, a tantermeket, a sportlétesítményeket, és tájékoztató előadásokat hallgathattok meg. Beszélgethettek az ott dolgozó tanárokkal, felmérhetik, hogy az, ahol tovább szeretnétek tanulni, tetszik-e, el tudjátok-e képzelni. Több intézmény rendezvényekkel is készülnek ezekre a nyílt napokra.

A nyílt napokról a kiszemelt iskolákban tudtok érdeklődni, illetve a legtöbbször közzé teszik ezeket a honlapjukon is.

Elmarad a foci és a kosár: mi lesz az iskola utáni sporttal?

Októbertől már csak az adott iskolák diákjai és tanárai léphetnek be az épületbe, ezért országszerte egyre több iskolából szorulnak ki a sportegyesületek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!