szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiakadtak a szülők egy yorkshire-i iskolában, miután a sulimenzán bevezették a húsmentes hétfőt. Egyesek kifejezetten nevetségesnek tartják a döntést, mivel egyébként is minden nap van vegetáriánus menü. Mások azonban örülnek a változtatásnak.

A yorkshire-i East Riding Council iskolában idén szeptembertől bevezették a húsmentes hétfőt. A szülők azonban nem örülnek neki, hogy az iskola akarja megmondani, mit egyen a gyerekük - szúrta ki a 24.hu.

Ez az első hallásra apró változtatás akkor indulatokat váltott ki a szülőkből, hogy a közösségi oldalakon kezdtek el vitatkozni. Egyesek kifejezetten nevetségesnek tartják a döntést, mivel eddig is minden nap volt vegetáriuánus menü. Mások azzal érveltek, hogy vannak gyerekek, akiknek a menzán elfogyasztott étel jelenti az egyetlen főétkezést az adott nap, így feltétlenül szükségük lenne a megfelelő fehérje- és vasbevitelre, amit a húsból tudnának a leginkább fedezni. De a legtöbben mégis azon akadtak ki, hogy az iskola nem hagy választási lehetőséget és "kényszeríti" a diákokat a vegetáriánus étkezésre. Úgy gondolják, azoknak is meg kellene hagyni a lehetőséget, akik hétfőtől péntekig húsos ételeket szeretének fogyasztani.

Vannak azonban, akik örülnek a változtatásnak. "Mi itthon sem mindig eszünk húst. Szeretjük a tofut és a zöldségeket is. Tekintettel arra, hogy a hústermelés mennyire megterheli a környezetet, szerintem remek ötlet megmutatni a gyerekeknek, hogy más lehetőségek is vannak" - idézte a Mirror az egyik szülőt.

Bár már jó néhány napja elkezdődött a tanév, a szülők indulatai még mindig nem csitultak, ezért az iskola vezetése széleskörű szülői értekezletet tervez, ahol megvitathatják a húsmentes hétfő problémáját.

A világ iskolásainak fele még mindig nem vehet részt személyesen az órákon

Körülbelül 872 millió diák - a világ tanulóinak fele - továbbra sem tud személyesen iskolába járni a járvány miatt. Henrietta Fore, az Unicef ​​ügyvezető igazgatója globális oktatási vészhelyzetnek nevezte a helyzetet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!