szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A PSZ szerint kellene egy olyan protokoll az iskolákban, amit követni tudnak az intézmények, ha szükséges.

Még nem lehet tudni, hogy hagyományos vagy hibridoktatás lesz-e szeptembertől, de Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár korábban azt mondta, remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint szükség lenne egy protokollra, amit a különböző helyzetekben követni tudnak az intézmények – erről Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke beszélt az ATV műsorában.

 „Az iskolakezdés minden évben nagy kihívás a szülőknek, a pedagógusoknak és a diákoknak is” – mondta el a szakszervezeti elnök. Szerinte most olyan a helyzet a tanévkezdés előtt, mint amilyen az érettségi idején volt, semmit nem tudnak arról, hogyan fog elkezdődni az iskola.

A szakszervezet próbált megoldást keresni. Azt szeretnék, ha egyfajta protokollt készítenének a különböző verziókra. Szabó Zsuzsa szerint fontos, hogy legyen a protokoll mellett önrendelkezési joga az iskoláknak és a szülőknek is.Hozzátette azt is, hogy a digitális oktatáshoz szükséges eszközöket és tartalmakat minden gyermek és pedagógus számára biztosítani kell.

Úgy néz ki, a megszokott módon indul a tanév szeptemberben

Legalábbis a Magyar Nemzet szerint a kormány a hagyományos iskolakezdésre készül, de ha kell, "rendeleteket is hoznak majd".

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!