szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lehetőségként kell tekinteni az iskolák kinyitására az oktatási államtitkár szerint.

Bízom benne, hogy a diákokat nem dolgozatírásra hívják majd be az intézmények

- mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Szerinte lehetőségként kell kezelni az iskolák kinyitását: a gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba - tette hozzá.

Az oktatási államtitkár tegnap a Facebookon jelentette be, hogy szokásos ballagás és tanévzáró nem lesz, de júniustól kinyitnak az iskolák.

A rádióinterjúban hozzátette, a tanárok egyeztessenek a szülőkkel, és az intézményvezetők se önhatalmúlag rendeljék el az esetleges behívást. Maruzsa Zoltán egyébként sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást. Éppen ezért hangsúlyozta is, maradnak a "jól bevált" munkarendnél, így a nyári szünetig hátralévő időben folytatódik a digitális oktatás.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a tanévzárókat körültekintően kell megszervezni; akár évfolyamonként, csoportonként is átadhatják a bizonyítványokat, akár egy adott osztály behívásával.

Szokásos ballagás és tanévzáró nem lesz, de júniustól kinyitnak az iskolák

Megszülettek a döntések az iskolák és az óvodák működési rendjével kapcsolatban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

 

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!