szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megszülettek a döntések az iskolák és az óvodák működési rendjével kapcsolatban - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

A járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez.

Erre Maruzsa Zoltán szerint azért van szükség, mert a szülők szabadsága sok esetben elfogyott, dolgozniuk kell. A tantermen kívüli digitális oktatás jól működik, ezért a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad, és a tanév hossza sem változik - jelentette be az oktatási államtitkár a Facebookon.

Június 2-től ugyanakkor engedélyezik az iskolákban a tanárok és a diákok oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk és egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Engedélyezik a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátást is. Szintén június 2-től változik a gyermekfelügyelet rendje is. Már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét. A felügyeletben részt vevők számára június 2-a és 15-e között elsősorban felzárkóztató, a tanulást támogató foglalkozásokat szervezzenek Maruzsa Zoltán szerint, majd 15-től 26-ig pedig a következő tanévre készülhetnek fel az iskolákban.

A gyermekeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell – mondta az államtitkár. A nyári táborokkal kapcsolatban később ígért tájékoztatást.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!