szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Egyesült Királyságban is komoly fejtörést okoz, hogy mikortól biztonságos az iskolák újranyitása. A vélemények megoszlanak, ezért még nem született egységes döntés.

Az itthoni álláspontokról Orbán Viktor adott rádióinterjút pénteken, amiben a miniszterelnök elmondta, hogy valószínűtlennek tartja az iskolák újranyitását ebben a tanévben. Erre a Civil Közoktatási Platform (CKP) is reagált: remélik, hogy a kormány hivatalosan is e mellett dönt majd.

Az Egyesült Királyságban ennél megosztóbbak a vélemények, Boris Johnson miniszterelnök ugyanis azt mondta, hogy szeretne lépéseket tenni az iskolák megnyitása felé június 1-jétől. Ezt egyedül az általános iskolákra érti, az idősebb diákok otthon maradnának - írja a The Guardian.

Johnson elképzelései szerint az elsősök és a hatodikosok térnének vissza a hagyományos oktatásba júniustól, és később követné őket a többi osztály. A gimnáziumokat csak júliusban nyitná meg, először a tizedikesek és tizenkettedikesek számára.

Annak ellenére, hogy a miniszterelnök is úgy fogalmazott, hogy minden sorozatos „ha”-kon múlik, sok szakmabeli kifejezte aggodalmát a tervvel kapcsolatban. „Lehetetlen, hogy a fiatalabb diákok ne érintkezzenek egymással. Ők ugyanis nem fognak egész nap a padban ülni, és a játékaikat is rendszeresen cserélgetik egymás között” – fejtette ki véleményét az egyik általános iskola igazgatója.

Wales és Skócia is az iskolák zárva tartása mellett döntött, június 1-től semmiképp sem engedik vissza a padokba a diákokat. A döntés meghozatalakor a gyerekek érdekeit és jövőjét is szem előtt tartották, illetve a tanárok véleményét is kikérték.

Nincs tömeges igény az iskolák újranyitása iránt a miniszterelnök szerint

Vajon akkor kinyitnak még a magyar iskolák a nyári szünet előtt?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!