szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit gyermekjogi biztos szerint meg kell fontolni, hogy az iskolák kinyissanak-e nyáron, de a szülők és a tanárok is ellenezhetik, ha elveszítik a szünetet.

Anne Longfield, Anglia gyermekjogi biztosa szerint az iskoláknak fontolóra kell venniük a nyitást valamilyen formában a hathetes nyári szünet alatt, hogy segítsék a gyermekeket a tantervben való felzárkóztatásban, és hogy felügyeletet tudjanak biztosítani azoknak a gyerekeknek, akiknek szülei visszatérnek a munkába – olvasható The Guardian oldalán.

Longfield szerint az iskolák játék-, sport- és ifjúsági dolgozókat vonhatnának be a diákok felügyeletéhez. A tanárok egyelőre nem támogatják a nyári szünetben való oktatást. Az oktatás kitolása a szünetre egyenlő lehet azzal, hogy a szabadságok lerövidülnek, vagy nem is lesznek. Margaret Morrissey, a Parents Outloud érdekvédelmi csoport alapítója elmondta: „Jelenleg az iskolák nyitottak és online oktatást végeznek. Miután ennek vége, mindenkinek, beleértve a diákokat is, valódi szünidőre lesz szüksége. A nyári szünet megszüntetése további zavart okozna. A szeptember első hetében kezdődő időszakra kell törekednünk.”

Kevin Courtney, a National Education Union (NEU) főtitkára elmondta: „A kormány tisztában van vele, ahogy a NEU is, hogy egyértelmű tudományos bizonyítékok kellenek ebben a kérdésben. Az Oktatási Minisztériumnak gondoskodnia kell az iskolák teljes megnyitásához való visszatérés megtervezéséről és szervezéséről, ám ez egyelőre nem kérdés.”

A Klebelsberg Központ is kiállt a tanárokért: senki ne maradjon fizetés nélkül ebben az időszakban

Bár legutóbb a megbízási jogviszonyban dolgozó tanárok fizetés nélkül maradásáról írtunk, most kiderült, a Klebelsberg Központ korábban már felszólította a tankerületeket, mindenkinek biztosítsanak ezek után is megfelelő munkát, fizetéssel együtt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!