szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár legutóbb a megbízási jogviszonyban dolgozó tanárok fizetés nélkül maradásáról írtunk, most kiderült, a Klebelsberg Központ korábban már felszólította a tankerületeket, mindenkinek biztosítsanak ezek után is megfelelő munkát, fizetéssel együtt.

Március 20-án a Klebelsberg Központ (KK) központi iránymutatást adott ki a tankerületeknek, amelyben arra hívták fel a figyelmet, hogy azokat az óraadó pedagógusokat, akiknek a megbízási díjon kívül nincs egyéb, megélhetést biztosító jövedelmük, a tankerületek bízzák meg olyan feladattal, amit a jelenlegi helyzetben is el tudnak látni - erről Rétvári Bence államtitkár számolt be, írta meg a Magyar Nemzet.

A cikkből kiderül, körülbelül húszezren látnak el megbízási jogviszonyban pedagógiai feladatokat. A múlt héten megírtuk, közülük sokakkal azonnali hatállyal szerződést bontottak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) információi szerint. Most a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás a Magyar Nemzetnek azt mondta:

Nagyon helyes, szakszervezeti szempontból is elismerendő lépés volt, hogy a Klebelsberg Központ elnöke közbelépett, és körlevélben kérte, hogy a tankerületek hagyjanak fel ezzel a gyakorlattal.

Majd az alelnök azt is hozzátette: még a technikai dolgozók sem maradnak feladat nélkül, őket többnyire az iskolák nyári karbantartási munkálataiba vonják be, illetve folyamatos az épületek fertőtlenítése, takarítása is.

Szerinte a tanárok fel vannak készülve arra, hogy most már az egész tanévet személyes kontaktus nélkül, távoktatási munkarendben vigyék végig.

Jocó bácsi: „A magyar oktatási rendszer egyáltalán nem áll készen egy digitális érettségi megtartására"

Balatoni József szerint bármi lehet az érettségivel, úgy kell készülni, hogy időben és rendben fog menni, de bármelyik pillanatban megváltozhat a helyzet.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!