szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna - közölte az MTVA sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5, Alsós - Sulikalandok címmel.

Az alsós korosztálynak szóló műsor alapvető ismeretekre tanít: az írás, az anyanyelv, a matematika és a természetismeret lesz fókuszban. Hétköznapi példákon keresztül igyekszik bővíteni a tanulók ismereteit, de szerepet kap benne a testmozgás is.

Az Alsós - Sulikalandok minden hétköznap reggel 8 órától - ismétlése pedig délután 15 órától - lesz látható az M5 csatornán, ezt követi 8.30-tól a Felsős, majd a Szólalj meg! és az Érettségi című műsorunk. A Mindenki Akadémiája a késő esti műsorsávba tolódik, de, hogy senki ne maradjon le róla, keddtől szombatig minden reggel 7.30-tól megismételjük előző napi adásunkat - közölték.

Kevesebb, mint egy hét alatt 4600-nál is több egyetemista és tanár fogott össze a közoktatásért

A koronavírus terjedésének lassításáért március 16-tól minden iskola bezárt, a tanároknak és a diákoknak pedig digitális távoktatásra kellett átállniuk. A hirtelen változásra több ezer egyetemista és tanár reagált: egy hétvége alatt megalkották az Oktatás Online Digitálisan honlapot, az OKTONDI-t.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!