szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok iskolában már zajlanak a szóbeli vizsgák, így hamarosan mindenhol kialakulnak a végleges pontszámok. De mi történik akkor, ha az elért pont több megjelölt középiskolába is elegendő lenne? Fontos kérdésre válaszolunk.

Mi történik, ha több középiskolába is elég a pontszámom? Akkor én választhatom ki, hogy melyikben kezdem el a tanulmányaimat?

Nem. Ha több felvételi kérelmeteket is elfogadták, a szoftver az általatok meghatározott sorrend szerint az első olyan tanulmányi területre helyez titeket, amelyen az iskola jelezte, hogy felvenne bennetek, és egyben belefértek a felvehető létszámba. Ezzel párhuzamosan azokról a tanulmányi területekről, amelyeket megjelöltetek, de a sorrendben hátrébb szerepelnek, a program törli a jelentkezéseteket.

Arról, hogy mikor és hogyan változtathattok a megjelölt iskolák sorrendjén, bővebben itt olvashattok.

A 2020-as középiskolai felvételiről itt olvashatjátok el a legfrissebb cikkeinket.

Középiskolai felvételi: mi az az ideiglenes felvételi rangsor, mikor hozzák nyilvánosságra?

Szerdáig szinte minden nyolcadikosnak jelentkeznie kell középiskolába. De mi az az ideiglenes felvételi rangsor? Mi a teendő azonos pontszám esetén? Összeszedtünk néhány olyan dolgot, ami a felvételi határidő lejárta után fontos tudnivaló lesz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.