szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ma délután 16:00-tól lesz a Független Diákparlament által szervezett tiltakozás a Hősök terén..

Az új NAT bevezetése ellen szervez megmozdulást a Független Diákparlament ma délután a Hősök terén.

„Példát véve a Berzsenyi Dániel Gimnázium és a Szent László Gimnázium diákjairól, február 28-án délután 4-kor "NO NAT" feliratú élőképpel tiltakozunk a NAT bevezetése ellen a Hősök terén.”

-olvasható a facebook esemény leírásában.

A tiltakozással azt szeretnék elérni, hogy ne vezessék be a meghirdetett NAT-ot idén szeptemberben, helyette széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetés induljon az alaptantervről. Korábban is volt már megmozdulás a Széll Kálmán téren. Verseket szavaltak és transzparensekkel üzentek az új Nemzeti alaptanterv ellen tiltakozók.

Az elmúlt hetekben számos tiltakozó közleményt, véleményt olvashattatok az új alaptantervvel kapcsolatban. Megszólaltak szakmai szervezetek, iskolák és még diákok is. A legfrissebb hírek szerint az egyházi iskolák is tiltakoznak az új NAT ellen. Több száz egyházi iskolai tanár névvel felvállalva tiltakozik a jövőre bevezetendő új Nemzeti alaptanterv ellen. Még a BBC tudósítójának is feltűnt, hogy az új alaptanterv mekkora port kavart.

Közleményt adott ki a Lovassy László Gimnázium is, amiben egy év haladékot kérnek. Csatlakoztak a tiltakozáshoz a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárai is, ahogyan az Alternatív Közgazdasági Gimnázium és a budapesti Veres Pálné Gimnázium tantestülete is. Korábbi cikkünkben arról olvashattatok, hogy a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanárai után a diákok is a tiltakoztak az új Nemzeti alaptanterv ellen.

Február 20-án írtunk arról, hogy több mint 60 oktatási intézmény tanárai és diákjai, valamint több mint 20 szervezet csatlakozott az új Nemzeti alaptanterv ellen tiltakozók csoportjához. Mindeközben pedig a NAT NEM és a NAT IGEN petíciók aláíróinak száma is növekszik.

Itt olvashatjátok el a teljes listát a tiltakozókról.

Az MTA irodalomtudományi osztálya egyenesen visszavonatná az új NAT-ot

Számos szervezet kinyilvánította már elégedetlenségét az új Nemzeti alaptantervvel kapcsolatban, most az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya is csatlakozott.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!