szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A budapesti Veres Pálné Gimnázium tantestületének tanárai is csatlakoztak kollégáikhoz, és tiltakoznak a NAT 2020-as bevezetése ellen.

A Veres Pálné Gimnázium tanárai is egyetértenek a korábban megszólaló tantestületekkel abban, hogy bár az új Nemzeti alaptanterv (NAT) bevezető része korszerű, a további fejezetekben leírt mennyiségű és minőségű tananyag ellehetetleníti a modern oktatást.

"A túlzsúfolt, túlszabályozott tanterv nem hagy mozgásteret a tanárok kreativitásának, innovatív törekvéseinek, amelynek következtében nem valósítható meg a dokumentum első soraiban előírt legfontosabb törekvés: a tanulóknak a tanulási folyamatban való aktív-kreatív részvétele. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy oktatási rendszerünk olyan dokumentumra épüljön, amely önmagában ellentmondásos" - írják a honlapjukon közzétett levelükben.

A szakmai kifogásokon túl úgy vélik, nem szabadna szeptembertől bevezetni az új alaptantervet, mivel a tankönyvrendelés határideje előtt nem ismerhették meg az új kerettanterv szerint készülő könyveket. Illetve azt is helytelennek tartják, hogy az idő szűkössége miatt nem tudták megfelelően tájékoztatni a szülőket, így a 2020. szeptemberében kezdő tanulók nem abban a képzésben fognak részesülni, mint amiről őket és szüleiket a felvételi eljárás során előzetesen tájékoztatták.

NAT NEM vagy NAT IGEN - fej fej mellett petíciók aláíróinak száma

Eddig több mint 60 oktatási intézmény tanárai és diákjai, valamint több mint 20 szervezet csatlakozott az új Nemzeti alaptanterv ellen tiltakozók csoportjához. Közben fej fej mellett halad a NAT NEM és a NAT IGEN petíciók aláíróinak száma.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.