szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újabb gimnázium csatlakozott a NAT ellen tiltakozókhoz: közleményt adott ki a Lovassy László Gimnázium.

Február 25-én a veszprémi Lovassy László Gimnázium is  közleményt adott ki az új NAT ellen.

Az iskola szerint közoktatás nagyon is rászorul egy mély, stratégiai korszerűsítésre, de ez az alaptanterv ezt nem orvosolja, sőt néhány szempontból még súlyosbítja is a problémákat.
„Ennek oka az új Nemzeti Alaptanterv erőltetett ütemű létrehozása, és éppen emiatt a mély, érdemi szakmai konzultáció elmaradása” – idézi közleményüket a Magyar Narancs.

A Lovassy pedagógusai ezért azt javasolják, hogy a NAT bevezetését legalább egy évvel halasszák el, és az így nyert időt olyan szakmai egyeztetésre használják fel, ami nyitott a NAT új változatától különböző szemléletmódok és tartalmak befogadására is. Ebben az egyeztetésben – sok ezer tanártársunkkal együtt az országban – magunk is szívesen részt veszünk - írják.

Fontos hozzátenni azt is, hogy a tiltakozások szászlóvivőjét nem csak az intézményi kiállás jelentette, ugyanis eközben a NAT-ot rengeteg szervezet és oktató is nyilvánosan ellenezte - írja a lap. A tiltakozók listáját itt nézhetitek meg. 

Kásler Miklós szerint "csekély" az új NAT ellen tiltakozók száma - "szeptemberre minden elkészül"

Az emberi erőforrások minisztere szerint "szeptemberre minden elkészül", és a következő tanévben bevezetik a megújult Nemzeti alaptantervet (Nat), illetve kerettanterveket (ket) az iskolákban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.