szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Ne hagyd ki a szakmát a NAT-ból!" - verseket szavaltak és transzparensekkel üzentek az új Nemzeti alaptanterv ellen tiltakozók.

Ahogy már korábban írtunk róla, többnapos demonstrációra hívta egy magyartanár az új Nemzeti alaptantervvel egyet nem értőket. Február 18-án, 19-én és 20-án a Széll Kálmán térre várnak mindenkit, akinek nem tudnak azonosulni az új alaptörvényben megfogalmazottokkal.

Az eseménysorozat első napján félpályás útlezárással tiltakoztak néhány tucatnyian a módosított Nemzeti alaptanterv (NAT) bevezetése ellen a budapesti Széll Kálmán téren - tudósította a hvg.hu.

A demonstrálók verseket szavaltak és transzparenseket tartottak fel, amelyekre a "Ne hagyd ki a szakmát a NAT-ból!" illetve "A tanár nem NATár!" feliratokat írták. A rendőri biztosítás mellett megtartott esemény körülbelül negyedórás volt - írja az oldal.

Az esemény Facebook-oldalán azt írták, az új Nemzeti alaptanterv előkészítése és bevezetése nélkülözte a szakmai konzultációt és a valódi véleménynyilvánítás lehetőségét. A szervezők tiltakoztak amiatt is, hogy az iskoláknak csak fél év állna rendelkezésre a bevezetés szakmai hátterének kidolgozására.

Többnapos tiltakozást hirdet egy magyartanár az új NAT ellen

Az új Nemzeti alaptantervvel (NAT) kapcsolatban már számos kritika megjelent és több szakmai szervezet, illetve szakember is felszólalt, most pedig az egyik magyar tanár többnapos NAT-ellenes tiltakozási eseményre hív mindenkit, aki nem ért egyet a törvénnyel.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.