szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új Nemzeti alaptantervvel (NAT) kapcsolatban már számos kritika megjelent és több szakmai szervezet, illetve szakember is felszólalt, most pedig az egyik magyar tanár többnapos NAT-ellenes tiltakozási eseményre hív mindenkit, aki nem ért egyet a törvénnyel.

Hétfő hajnalban Létay Márton Károly magyar tanár a Facebookon közzétett posztjában Szavalj a nemzeti alapért! címen NAT-ellenes tiltakozási eseményre hív mindenkit február 18-án, 19-én és 20-án a Széll Kálmán térre, aki nem ért egyett a törvénnyel - szúrta ki a 24.hu.

Az eseményen a közös szavalás mellett félpályás útlezárással fejezik ki nemtetszésüket a NAT „előkészítésének és bevezetésének módja ellen, mely alapvetően nélkülözte a szakmai konzultációt és a valódi véleménynyílvánítás lehetőségét”.

Létay Márton Károly

Gerinctörés. Mármint erkölcsi. Napok óta keresem a szavakat arra, ami történik. Velünk, velem, bennem. Mert valaminek hirtelen tétje lett. Valami egyszerre veszélybe került. Valami egy pillanat...

Az új Nemzeti alaptantervről a legtöbb szakmai szervezet már kifejtette lesújtó véleményét, a PDSZ tiltakozó akciót is indított - ezekről bővebben itt olvashattok.

Újabb vélemény: nyílt kérdések a módosított NAT-tal kapcsolatban

Az elmúlt napokban rengeteg vélemény, közlemény és nyílt levél jelent meg az új Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatban. Sokakban számtalan kérdés merült fel, ezért a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete is úgy döntött, ők is feltesznek párat a NAT-tal kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.