szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Oktatási Hivatal honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok előzetes eredményeinek átlagait. Az adatokból kiderül: az írásbeli nem volt nehezebb a tavalyinál, mivel a 9. évfolyamra felvételizők átlagosan ugyanannyi pontot értek el, mint egy évvel korábban.

Ugyanannyi pontot szereztek a nyolcadikosok az idei középiskolai központi felvételin, mint a tavaly felvételiző általános iskolások – derül ki az Oktatási Hivatal oldalán közzétett előzetes adatokból. A maximális 100 pontból átlagosan 49,5 pontot gyűjtöttek azok a nyolcadikos diákok, akik január 18-án írták meg a tesztet magyarból és matematikából. A 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők átlagosan 49 pontot, a 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők pedig 65,1 pontot értek el.

Az eredmények függvényében a diákok 2020. március 19. és 20. között módosíthatnak majd a tanulói adatlapon szereplő iskolák sorrendjén. Erről részletesebben itt olvashattok.

A középiskolai felvételiről szóló cikkeinket itt találjátok.

Fontos szabályok a jelentkezésről a középiskolai felvételin

Mik a jelentkezés szabályai a középiskolai felvételin, és mi a teendő, ha egy iskolán belül több tanulmányi területet is megjelölnétek? Itt vannak az infók.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.