szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan és mikor lehet sorrendet módosítani a középiskolai felvételin? Fontos kérdésre válaszolunk.

Lehetséges a sorrendmódosítás a középiskolai felvételin is?

Lesz rá lehetőség a jelentkezés után, 2020. március 19. és 20. között lehet majd változtatni tanulói adatlapon szereplő sorrenden.

Hogyan lehet módosítani?

Módosító tanulói adatlapot kell kitölteni, amit a módosítást követően ki kell nyomtatni, alá kell írni és postára kell adni a megadott címre.

Melyik fontosabb, az iskola vagy a tanulmányi terület?

Ha egy adott középfokú iskolába való bekerülés a legfontosabb cél, akkor az adott középfokú iskola tanulmányi területeit kell egymás után a sorrend elején feltüntetni - javasolják a felvételi tájékoztatóban, hozzátéve: amennyiben egy adott típusú tanulmányi terület kiválasztása a cél, akkor azonos típusú tanulmányi területeket kell feltüntetni a sorrend elején, amelyek természetesen más-más iskolákban vannak.

Középiskolai felvételi: mi az a tanulmányi terület?

Idén felvételiztek középiskolába, de nem tudjátok, mit jelent a különböző tájékoztatókban szereplő „tanulmányi terület" kifejezés?

Új iskolát is lehet megjelölni később?

Iskolát nem, de új tanulmányi terület olyan iskolán belül, amelyet már korábban megjelöltetek, van lehetőség. Ehhez azonban az érintett középiskolával egyeztetnetek kell - ezt az eredetileg benyújtott jelentkezési lapon kell feltüntetni.

Fontos szabályok a jelentkezésről a középiskolai felvételin

Mik a jelentkezés szabályai a középiskolai felvételin, és mi a teendő, ha egy iskolán belül több tanulmányi területet is megjelölnétek? Itt vannak az infók.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!