szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Levelet írt az osztálytársainak és az osztályfőnökének is az a 17 éves győri diák, aki tavaly egy késsel többször megszúrta a fizikatanárát - írja a Blikk.

A Blikk információi szerint a fiú írásában mindenkitől bocsánatot kér, állítása szerint senkit nem akart bántani, ő sem érti, miért borult el az agya, miután a tanárnő hármas osztályzatot adott neki.

A lap úgy tudja, hogy az őrizetes az ügyészséghez jutatta el írását, bízva abban, hogy továbbítják a címzetteknek. Blikk információ szerint a börtönben maximálisan együttműködik az őrökkel és a pszichológussal is.

A győri diák még tavaly december elején késelte meg tanárát óra közben. Osztálytársai akkor elmondták, hogy már szünetben arról beszélt, hogy ha hármast kap a dolgozatára, leszúrja a tanárt. Amikor tényleg hármast kapott, odament, és egy bicskával többször megszúrta a nőt.

A lap hozzáteszi, ha a szakértő szerint a diák a bűncselekmény elkövetésekor nem volt beszámítható állapotban, a büntetését nagy valószínűséggel nem a rácsok mögött, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti majd le.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódsz, ezt az oldalt érdemes megnézned.

Súlyos büntetést is kaphat a tanárát megkéselő győri diák

Az eddigi tanúkihallgatások alapján akár közfeladatot ellátó személy elleni emberölés kísérletével is gyanúsíthatják azt a győri diákot, aki december elején többször megszúrta késével az osztályfőnökét. Ugyanakkor még sok részletet kell pontosítani, az elmeorvosi vizsgálat pedig továbbra is késik - írja a Magyar Nemzet.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.