szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mikor lesz az őszi érettségi? Hányadikán teszik közzé a középiskolai felvételi tájékoztatót? Itt van az októberi naptár.

Október 1.

A nyelvi diákhitelt először 2019. október 1-jétől lehet majd igényelni a Diákhitel Központtól. Erről itt találtok részletesebb infókat.

Október 11.

A 2019-es érettségi írásbeli vizsgái 2019. október 11-én a nemzetiségi nyelvi és irodalmi vizsgával megkezdődnek és egészen október 25-ig kitartanak a fizika írásbeliig.

Érettségi kisokos: mikor kezdődnek a szóbeli vizsgák?

Pontosan mikor kezdődik a 2019-es őszi érettségi szezon és mikor lesznek a szóbeli vizsgák? Itt a válasz.

Egyetemi határidők: diákhitel és ösztöndíjak

Ahogyan arról korábban már írtunk, azok, akik szeptemberben igényeltek diákhitelt, októberben már meg is kapják az összeget. De azok az egyetemisták is számíthatnak utalásra, akik szociális támogatásra vagy tanulmányi ösztöndíjra jogosultak. És ha már támogatás, két fontos - pedagógushallgatókat érintő - ösztöndíj jelentkezési határideje jár le a hónap elején. Ezek pedig a Klebersberg Képzési Ösztöndíj, valamint a Nemzetiségi Pedagógus Tanulmányi Ösztöndíjprogram

Október 15.

Aki oxfordi vagy cambridge-i, valamint orvosi egyetemek képzéseire szeretne felvételizni, október 15-ig lesz rá lehetősége. A felvételiről bővebben itt olvashattok.

Október 20.

Ekkor hozzák nyilvánosságra a középfokú iskolák, kollégiumok a felvételi tájékoztatójukat.

Október 31.

A hónap végén az általános iskolák tájékoztatják a diákságot a felvételi eljárás menetéről. A középiskolai felvételi további menetrendjéről, dátumairól itt értesülhettek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.