szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az oxfordi és a cambridge-i egyetemre, illetve az orvosi egyetemek képzéseire október 15-ig, a többi intézmény alapképzéseire január 15-ig jelentkezhettek.

Ha Angliában szeretnének továbbtanulni, az UCAS portálon keresztül jelentkezhettek a képzésekre. Regisztráció után öt egyetemet választhattok ki, majd fel kell töltenetek a szükséges dokumentumokat. Az online felületen regisztrálni kell, kiválasztani az öt egyetemet, majd feltölteni a szükséges dokumentumokat – a legfontosabb a personal statement és az ajánlólevél.

A felkészüléshez itt találtok hasznos tippeket, a personal statementről pedig itt olvashattok.

A 2020/2021-es tanévben még nem változik az Európai Unióból érkező diákokra vonatkozó tandíj összege Nagy-Britannia az EU-ból való kilépése miatt. Az angliai egyetemeken az éves tandíj maximum 9250 font, Walesben maximum 9000 font, Észak-Írországban pedig 4160 font lehet. Skóciában továbbra is ingyen tanulhattok tovább.

Mennyibe kerül havonta, ha valamelyik brit egyetemen tanultok?

Mekkora összeggel kell számolnotok, ha valamelyik brit egyetemen szeretnétek továbbtanulni? Nagy különbségek lehetnek aszerint, hogy Londonban vagy máshol Angliában van az egyetem - London akár 20 százalékos felárat jelenthet, a másik véglet egy pici város. Kiadások - a tandíjon túl.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.