szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén is lehet pályázni a Future Leaders Exchange (FLEX) ösztöndíjra, amelynek középiskolás nyertesei egy tanévet tölthetnek az Amerikai Egyesült Államokban. A határidő október 17.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a FLEX ösztöndíjra október 17-éig pályázhatnak magyar diákok. A kulturális csereprogramban résztvevők önkéntes fogadó családoknál élnek, megismerkednek az amerikai kultúrával, szokásokkal, családi, iskolai és közösségi élettel.   

Olyan 9. és 10. évfolyamosok jelentkezését várják, akiknek jó az angoltudásuk és legalább jó (4-es) a tanulmányi eredményük. A pályázat teljesen nyitott, bárki jelentkezhet rá, aki megfelel a feltételeknek. Az első lépés az online pályázati lap kitöltése és megírása, ahol az adatok megadásán túl három fogalmazást kell írni angolul.

Ez alapján egy független washingtoni bizottság dönti el, hogy kik kerülnek be a következő fordulóba. Ebben a jelöltekre angol nyelvi teszt, esszéírás, személyes meghallgatás, csoportmunka és egy húszoldalas pályázati űrlap kitöltése vár. A végleges döntés 2020 tavaszára várható - írták.

Az amerikai kormány által biztosított teljes körű ösztöndíj tartalmazza az útiköltséget, az egészségbiztosítást, elhelyezést a fogadó családnál, középiskolai beíratást, az elutazás előtt egy többnapos felkészítő tréninget, havi zsebpénzt és a helyi közösségek által szervezett programokat. A pályázati link elérhető a https://ais.americancouncils.org/flex oldalon.

A FLEX program már csaknem három évtizede létezik, huszonegy országból lehet rá jelentkezni, a magyarországi diákok számára azonban csak tavaly nyílt meg először ez a lehetőség. Az első magyar FLEX ösztöndíjasok idén nyáron utaztak Amerikába és kezdték meg a 2019/2020-as tanévet.

Így kaphattok akár havi 50 ezer forintos ösztöndíjat: mutatjuk a szabályokat

Szakgimnáziumban vagy szakiskolában tanultok? Akkor ti is kaphattok akár 50 ezer forintos ösztöndíjat. Mutatjuk a szabályokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.