szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több arany-, ezüst- és bronzérmet is szereztek a magyar diákok az elmúlt hetekben a diákolimpiákon. Mutatjuk az eddigi eredményeket.

A bukaresti Romanian Masters of Mathematics nemzetközi matematikaversenyen ezüstérmet, bronzérmet és dícséretet is szereztek a magyar diákok. A Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Diákolimpiáról pedig hat éremmel – két ezüst- és négy bronzéremmel – tértek haza a versenyzők.

Az Európai Uniós Természettudományi Olimpián (EUSO) mindkét induló magyar csapat ezüstéremmel zárt. De az Európai Fizikai Diákolimpián is taroltak a diákok – egy arany, egy ezüst, két bronzéremet és egy dicséret szereztek.

A 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián mind a négy magyar induló aranyérmet szerzett. Ezzel az eredménnyel a magyar csapat a résztvevő 73 ország közül – Kínát követően – a második legeredményesebb országnak bizonyult.

Az 51. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián négy érmet – két ezüst- és két bronzérmet – sikerült bezsebelniük a magyar indulóknak. De az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett Földrajzi Olimpián (International Geography Olympiad) részt vevő magyar középiskolásokra is büszkék lehetünk, ugyanis két ezüstérmet nyertek a világversenyen.

A 2019-es Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián a diákok idén a korábbi magyar sikerekhez viszonyítva az eddigi legtöbb egyéni sikert érték el – két bronzérmet, két dicséretet, illetve a legjobb megoldás különdíját is elhozták.

A Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) szintén remek eredményeket értek el a magyar diákok – a csapat egyik tagja aranyérmes, egy másik tagja pedig bronzérmes helyen végzett.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!