szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozták a tavalyi idegen nyelvi mérés eredményeit, dobogós helyezéseket szerzett a magyar csapat egy európai robotkupán, jóval több óvodapedagógusra lenne szükség - ezek voltak a hét hírei.

Megvan a nyelvi kompetenciamérés eredménye

Május 22-én írták az általános iskolák 6. és 8. osztályai a nyelvi kompetenciamérés feladatait. Évek óta látható tendencia, hogy sokkal jobb eredményeket érnek el a budapesti iskolások, mint a községi iskolákban tanulók. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

OECD: elöregedett a tanári szakma, de a magyar pedagógusok felkészültebbek az átlagnál

Nemzetközi összehasonlításban kevesebbet fegyelmeznek, sokat gyakoroltatnak és felkészültebbnek érzik magukat az átlagnál a magyar pedagógusok. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Óvónőhiány: több százan hiányoznak a rendszerből

„Most már szinte lasszóval sem lehet óvodapedagógust fogni” – mondta az Eduline-nak Verba Attiláné, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) óvodapedagógiai tagozatának elnöke. Az egész pedagóguspályát érinti az elöregedés, becslések szerint öt éven belül az óvodapedagógusok egyharmada nyugdíjba megy vagy elhagyja a pályát, és nincs utánpótlás. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Dobogós helyezéseket szerzett a magyar csapat a hannoveri Európai Ifjúsági Robotkupán

Egy második és két harmadik helyezést szerzett a magyar csapat a németországi Hannoverben megrendezett Európai Ifjúsági Robotkupán. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Minden, amit az idei sorrendmódosításról tudni kell: határidő, szabályok és tanácsok

Már nincs sok idő hátra az idei felvételi időszakból, ezért ismét összefoglaltuk nektek a legfontosabb tudnivalókat a sorrendmódosításról és a jelentkezési helyek visszavonásáról. Mik a legfontosabb dátumok, mire kell figyelni és mikor érdemes változtatni? A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Jövőre már az ügyfékaput is használhatják a szülők a beiratkozáshoz

A 2019/2020-as tanévben már az ügyfélkapun keresztül is el lehet majd intézni az iskolai beiratkozást – közölte a Klebelsberg Központ. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!