szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ezután is a szakmai meggyőződésük szerinti legjobb tankönyvből tanítsanak, amennyiben azok még elérhetőek – ezt javasolja a Történelemtanárok Egylete.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, megjelent a 2019/2020-as tanév tankönyvjegyzéke, amelyből számos – magánkiadó által kiadott – tankönyv kikerült.

A Történelemtanárok Egylete azt javasolja tagjainak, hogy a szülőket kérésükre, tájékoztassák arról, mely tankönyve(ke)t tartják az osztály számára legalkalmasabbnak.

Itt vannak a következő tanév tankönyvei, megvan a tankönyvjegyzék

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2019/2020-as tanév tankönyvjegyzékét.

„A tankönyvjegyzéken levő könyvek megrendelése mellett továbbra is maradt lehetőség arra, hogy tanítványaink számukra megfelelő tankönyvet, illetve tananyagokat használhassanak. Külön is felhívjuk a figyelmet az iskolai könyvtárban meglévő, az előző tanévekben bevált művek használatára, az adott osztály szülőinek döntése eredményeként beszerzett, az osztályban minden diáknak biztosított (akár a tankönyvjegyzéken nem szereplő, de a tanításban jól alkalmazható) tankönyv használatára, magasabb évfolyamokon a digitálisan elérhető, vagy iskolai szakmai közösségek által készített online-elérhető tananyagok felhasználására” – írják.

Hozzáteszik: nem feltételezik, hogy a szakmai munkáját felelősséggel végző, a legmegfelelőbb taneszközt alkalmazó tanárt retorzió érheti. Azt kérik, ha egy-egy történelemtanár mégis ilyet tapasztal, jelezze a Történelemtanárok Egyletének.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.