szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2019/2020-as tanév tankönyvjegyzékét.

Itt találjátok a listát, amelyen összesen 2754 kiadvány szerepel. Itt pedig kiadóra, címre és szerzőre szűkítve is kereshettek a listában.

A 2754 könyvből összesen 2042 közismereti tankönyv, 536 szakképzésben használható kiadvány és 176 olyan tankönyv, amelyet a hitoktatásban használhatnak a pedagógusok.

A bírósági döntés ellenére a kormány ragaszkodik a tankönyvellátás átszabott rendszeréhez

A kormány továbbra is kitart a tankönyvellátás megújult rendszere mellett, mivel a tankönyvek iskolákba, tanulókhoz való eljuttatása átláthatóbb, biztonságosabb, kiszámíthatóbb és ellenőrzöttebb lett - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében.

A listán azonban nem szerepelnek a magánkiadók tankönyvei, ugyanis az Oktatási Hivatal nem hosszabbította meg engedélyüket. A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ) ezért valamennyi iskolába elküldte alternatív tankönyvjegyzékét; a 2019/2020-as tanévre szóló hivatalos jegyzékről ugyanis több mint 800 népszerű magánkiadós tankönyv hiányzik - nyilatkozták korábban.

Az intézkedések ellen szülői, tanári és diákszervezetek is tiltakoznak, nemrég az Emberi Jogok Európai Bírósága is kimondta: a magyar tankönyvpiac monopolizációja jogellenes, az Emberi Jogok Európai Egyezményébe ütközik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!